جعبه آتش نشانی یا همان فایرباکس، وسیله ای است که در هنگام آتش سوزی بسیار به اطفا حریق کمک می کند. البته به شرط این که استفاده درست از آن را آموزش دیده باشیم. در این مقاله شرکت تجهیزات آتش نشانی آتشران قصد دارد شما را با نحوه استفاده صحیح از جعبه آتش نشانی آشنا کند.
راهنمای استفاده از جعبه آتش نشانی در هنگام بروز حریق
این کار چهار مرحله دارد:
- ابتدا بایستی شیلنگ آتش نشانی پیچیده شده بر روی قرقره فایر باکس را کاملا از روی قرقره بازکرده و بر روی زمین قرار دهید . (هر دو سر شلنگ کوپله شده با کوپلینگ آتش نشانی می باشد).
- یک سر شلنگ را به شیرفلکه فشار قوی نصب شده داخل جعبه متصل نموده و آن سر دیگر را به تبدیل نصب شده بر روی نازل آتش نشانی متصل نمایید. (لازم به یادآوری است که شلنگ آتش نشانی در زمان باز بودن آب نباید پیچ خورده و یا روی هم انباشته باشد).
- قبل از باز کردن شیرفلکه آب از کوپله شدن ( اتصال ) دقیق و محکم کوپلینگ ها و اتصالات اطمینان حاصل فرمایید.
- جهت اطفا حریق ابتدا شیرفلکه آب آتش نشانی را به تدریج باز نموده سپس نازل را در حال فوک ( پاشش پودری ) و یا در حالت جت ( پاشش تیز ) قرار داده و شروع به اطفا حریق نمایید.
طریقه صحیح جمع آوری شلنگ و اتصالات داخل جعبه آتش نشانی پس از اطفا حریق
بعد از اینکه عملیات خاموش کردن آتش به اتمام رسید برای این که در دفعات بعدی بتوانیم با سرعت هرچه بیشتر از جعبه آتش نشانی خود استفاده کنیم مراحل زیر را انجام میدهیم:
- شیرفلکه فشارقوی آتش نشانی را کاملاً می بندیم.
- اتصلات دو سر شلنگ آتش نشانی را از شیرفلکه و نازل جدا میکنیم.
- جهت پیشگیری از پوسیدگی شلنگ آتش نشانی، کلیه آب داخل شلنگ را تخلیه کرده و مبادرت به خشک کردن کامل آن می کنیم.
- پس از خشک شدن کامل شلنگ آتش نشانی دوباره آن را بر روی قرقره دوار نصب شده در داخل جعبه آتش نشانی می پیچیم.
ضمنا جهت جلوگیری از سوراخ شدن شلنگ آتش نشانی در زمان باز و بسته کردن شلنگ و عملیات اطفا آتش مراقبت نموده تا با اجسام نوک تیز برخوردی نداشته باشد. همینطور میتوانید از جعبه آتش نشانی توکار شرکت آتشران نیز استفاده کنید.